Things to remember

Irepetabila Povara – Alice Nastase


“Bunul renume al unei femei se

datoreaza tacerii mai multor barbati”.

Humphrey Bogart

 

  

       

     Decat sa intrebi o femeie cu cati barbati s-a culcat pana acum, mai bine ii dai doua palme. Raspunsul onest la o astfel de intrebare nu-i poate fi decat defavorabil, oricat de dezgolit de prejudecati l-ai astepta.

     “Cu unul singur” e raspunsul care starneste ori ilaritate dezlantuita (“Ce toanta!”), ori neincredere gata sa dea in clocot (“A naibii ipocrita”). “Cu trei” pare a fi raspunsul standard al celor care evita dintru inceput adevarul legat de un asemenea subiect fara draperie.

     “Iubitule, tu esti al doilea” e ceea ce barbatii vor sa le fie soptit la ureche de foarte aproape. Iar femeile tin cont de dorintele lor.

     Cele mai multe dintre noi au vrut din toata inima sa se marite cu cel dintai barbat din viata si asternutul lor. Dar pentru ca, in cazul unora, alesul avea saptesprezece ani, al altora avea nevasta acasa si al celor mai multe avea o lipsa grava de caracter, acest vis nu li s-a realizat. Nu ma incumet sa spun “din fericire”. Femeile se incapataneaza sa creada ca despartirea de barbatul cadorisit cu himenul lor este un esec considerabil in dragoste. Daca tot n-au ramas impreuna, inseamna ca el n-a meritat nici actul irepetabil de curaj sufletesc, nici pata rozalie de pe cearsaf. “Mai bine mai asteptam” isi spune recent dezvirginata, suflandu-si trist nasul in batista.

     Mitul casatoriei in rochie alba, cu lamaita prinsa peste voal, continua sa ne emotioneze, oricat de emancipate si dedulcite la apucaturi liberale am fi. Am fi vrut, fiecare dintre noi, sa iubim nebuneste un singur barbat in viata, sa ne trezim in fiecare dimineata a existentei noastre din dragoste pentru el, sa il dorim dezlantuit in fiecare clipa a destinului nostru. Sa tanjim sa-i purtam lui pruncii in pantece, sa-i stim, doar lui, pe dinafara, gustul imbatator. Sa nu mai vedem alt barbat niciodata, orbite de o iubire fara margini si fara cusur. Ar fi fost mai simplu, iar inima noastra ar fi fost crutata de multa tristete. Dar, din pacate, se pare ca nici un barbat de pe lume nu merita sa fie iubit intr-atat. Si-atunci esti nevoita sa mai speri, sa mai astepti, sa mai cauti, sa mai incerci. Inca unul si inca zece si inca o suta. Ce conteaza? Oricum, daca vei fi intrebata, nu vei spune niciodata adevarul.

 

Alice Nastase

in volumul “Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire”

Nemira Damen Tango

4 thoughts on “Irepetabila Povara – Alice Nastase”

  1. As dori sa va contactez ,cum pot lua legatura cu Dvs,sveti multi prieteni si fani.Va doresc mult succes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.