Who am I

irninis

 

          A fi pasionat de ceva înseamnă a-ţi dărui aproape întreaga viaţă acelui lucru… iar prima mea pasiune este televiziunea. Şi asta pentru că am intrat în televiziune de mică. La 19 ani deveneam documentarist într-o redacţie de ştiri culturale. Am lucrat la Jurnalul Cultural, un loc în care am învăţat ce înseamnă cu adevărat televiziunea şi cât de importantă este o secundă. Pentru cel de acasă, pentru telespectator, o secundă nu înseamnă decât o bătaie de inimă, dar pentru omul de televiziune, o secundă poate însemna o viaţă întreagă.

     Am trecut apoi la Redacţia Religie, unde am realizat nenumărate reportaje şi documentare. Atunci a fost momentul „primei prezentări”, a primei apariţii în direct în faţa telespectatorilor, un moment în care înveţi să-ţi stăpâneşti emoţia şi încerci să te autodepăşeşti. Mă consider un om al schimbărilor şi poate că de aceea fiecare schimbare, oricât de radicală, a fost pentru mine un pas înainte. Aşa a fost şi colaborarea cu Direcţia Economică, o experienţă în urma căreia am învăţat să îmi doresc mai mult, să apreciez oamenii cu care intru în contact, să „fur” tot mai mult de la ei, ca experienţă profesională şi de viaţă. A urmat 7 muze… o rubrică de actualitate culturală, realizată în cadrul emisiunii Autostrada TVR, o reîntoarcere la cultură şi, nu în ultimul rând, o schimbare majoră în viaţa mea.

     De la statutul de redactor, reporter, realizator a zeci de ştiri, reportaje, documentare, am ajuns în faţa camerelor de luat vederi, moderatorul emisiunii Autostrada TVR, pe care o consider o adevărată şcoală de televiziune.

     Am absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, iar pasiunea pentru jurnalism m-a determinat să urmez încă o facultate, Filosofie şi Jurnalism, dar şi stagii de pregătire profesională în Anglia. Pe lângă toate acestea, participarea la evenimente ca Eurovision 2008, Callatis, Festivalul Tinereţii – Costineşti, Festivalul George Grigoriu – Brăila, Global Battle of the Bands şi multe altele, în calitate de redactor-prezentator, nu au făcut altceva decât să-mi lărgească orizontul profesional.

     Anul 2009 a reprezentat o provocare din toate punctele de vedere: cea mai mare realizare profesionala de pana acum s-a concretizat prin prezentarea serii de folclor si serii simfonice de la Cerbul de Aur, dar si prezentarile unor festivaluri prestigioase asa cum au fost Callatis, Cerbul de Aur Junior de la Piatra Neamt, Festivalul Medieval de la Sighisoara, Dance Masters.

     În prezent, am parte de o noua provocare, un proiect amplu de care mă ocup în totalitate: emisiunea Din arhiva TVR, difuzată în fiecare duminică, pe TVR 3, care nu este altceva decât o încercare de a deschide cutia cu amintiri a Televiziunii Române. Fiind singura de acest gen din România, având adevărate comori în materie de muzică, dans, teatru, poezie şi nu numai, arhiva TVR-ului merită a fi explorată împreună cu invitaţi de onoare (actori, muzicieni, interpreţi, regizori, realizatori, mari oameni de cultură) care, ani la rând, s-au străduit ca dumneavoastră, publicul telespectator, să evadaţi din cotidian, să trăiţi din plin, prin intermediul micului ecran, magia televiziunii.

     În viaţa personală sunt o fire deschisă la nou, pasionată de literatură şi artă în general, o persoană căreia îi plac provocările şi adrenalina, cu un spirit critic foarte dezvoltat. Asta poate şi pentru că m-am născut sub semnul Fecioarei. Îmi place să mă dedic întru totul pentru ceea ce fac, să învăţ mai mult, să nu mă limitez la aparenţe şi, nu în ultimul rând, să încerc să fiu om”.

 

15 responses to “Who am I”

 1. buna seara, o singura intrebare, va rog: cum ati facut sa deveniti documentarist in redactia respectiva la 19 ani? As vrea sa fac acelasi lucru si nu ma pricep cum anume. bineinteles, tot intr/o redactie de stiri culturale (nutresc in secret dorinta ca aceea sa fie TVR Cultural, dar nu am decit 18 ani; probabil voi mai astepta macar un an, banuiesc).

  va multumesc

  • Am facut practica, neplatita, un an de zile si de-abia apoi am fost angajata ca documentarist. Cand va veni vremea si daca doriti, va pot ajuta sa faceti practica in cadrul emisiunii Din arhiva TVR.

 2. Daniel din Navodari

  ”Frumos ” este cuvantul care te caracterizeaza pe deplin , ”frumos” este cuvantul care ajunge la noi , ”frumos ”… sentiment ne cuprinde cand… toti tindem spre ”frumos”.

  Mutumesc in numele tuturor celor care te apreciaza pentru stilul clasic si caracterul inocent.

 3. Sărut mâna!Mama mea,Viorica Roşu(fostă Marinescu) este o foarte bună prietenă a doamnei Magdalena Săvescu.I-ar plăcea să vadă Tarantella de Czerny cu d-na Silvia Voinea,dar ar dori să afle,prin mine,când ar fi posibil acest lucru.Îmi pare rău că nu mai ai pag. de fbk.Felicitări pentru emisiune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: