Despre mine

irninis

A fi pasionat de ceva înseamnă a-ţi dărui aproape întreaga viaţă acelui lucru… iar prima mea pasiune a fost televiziunea. Şi asta pentru că am intrat în televiziune de mică. La 19 ani deveneam documentarist într-o redacţie de ştiri culturale. Am lucrat la Jurnalul Cultural, un loc în care am învăţat ce înseamnă cu adevărat televiziunea şi cât de importantă este o secundă. Pentru cel de acasă, pentru telespectator, o secundă nu înseamnă decât o bătaie de inimă, dar pentru omul de televiziune, o secundă poate însemna o viaţă întreagă.

Am trecut apoi la Redacţia Religie, unde am realizat nenumărate reportaje şi documentare. Atunci a fost momentul „primei prezentări”, a primei apariţii în direct în faţa telespectatorilor, un moment în care înveţi să-ţi stăpâneşti emoţia şi încerci să te autodepăşeşti. Mă consider un om al schimbărilor şi poate că de aceea fiecare schimbare, oricât de radicală, a fost pentru mine un pas înainte. De la statutul de redactor, reporter, realizator a zeci de ştiri, reportaje, documentare, am ajuns în faţa camerelor de luat vederi, moderatorul emisiunii “Autostrada TVR”, pe care o consider o adevărată şcoală de televiziune. Cea mai mare realizare profesionala  s-a concretizat prin prezentarea serii de folclor si a serii simfonice de la Cerbul de Aur, dar si prezentarile unor festivaluri prestigioase asa cum au fost Callatis, Cerbul de Aur Junior de la Piatra Neamt, Festivalul Medieval de la Sighisoara, Dance Masters.

Am urmat Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, iar pasiunea pentru jurnalism m-a determinat să mă îndrept către o a doua facultate, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice. 

Timp de 7 ani am avut parte de o provocare profesională, un proiect amplu căruia m-am dedicat in totalitate: emisiunea “Din Arhiva TVR”, difuzată în fiecare duminică, la TVR 3, care nu a fost altceva decât o încercare de a deschide cutia cu amintiri a Televiziunii Române. Fiind singura de acest gen din România,  având adevărate comori în materie de muzică, dans, teatru, poezie şi nu numai, am explorat împreună cu invitaţi de onoare (actori, muzicieni, interpreţi, regizori, realizatori, mari oameni de cultură) arhiva TVR-ului, în peste 200 de ediții. 

Pasiunea mea pentru televizune rămâne neclintită, chiar dacă în ultimii ani m-am dedicat altor proiecte care m-au motivat la fel de mult. Marketingul online a fost noua provocare profesională, a reprezentat șansa de a învăța continuu, de a merge mai departe într-un domeniu colateral care îmi oferă nenumărate satisfacții.

Și nu în ultimul rând… scrisul. El m-a acompaniat toată viața mea, chiar dacă în facultate scriam critică literară, ulterior am scris felurite articole, postări pentru social media și orice alt tip de text a fost nevoie. La el mă întorc când mi-este greu. Este aliatul meu de nădejde și va rămâne pentru totdeauna.

 În viaţa personală sunt o fire deschisă la nou, pasionată de literatură şi artă în general, o persoană căreia îi plac provocările şi adrenalina, cu un spirit critic foarte dezvoltat. Asta poate şi pentru că m-am născut sub semnul Fecioarei. Îmi place să mă dedic întru totul activității mele, să învăţ mai mult, să nu mă limitez la aparenţe şi, nu în ultimul rând, să încerc să fiu om. 

 

15 thoughts on “Despre mine”

  1. buna seara, o singura intrebare, va rog: cum ati facut sa deveniti documentarist in redactia respectiva la 19 ani? As vrea sa fac acelasi lucru si nu ma pricep cum anume. bineinteles, tot intr/o redactie de stiri culturale (nutresc in secret dorinta ca aceea sa fie TVR Cultural, dar nu am decit 18 ani; probabil voi mai astepta macar un an, banuiesc).

    va multumesc

    1. Am facut practica, neplatita, un an de zile si de-abia apoi am fost angajata ca documentarist. Cand va veni vremea si daca doriti, va pot ajuta sa faceti practica in cadrul emisiunii Din arhiva TVR.

  2. Daniel din Navodari

    ”Frumos ” este cuvantul care te caracterizeaza pe deplin , ”frumos” este cuvantul care ajunge la noi , ”frumos ”… sentiment ne cuprinde cand… toti tindem spre ”frumos”.

    Mutumesc in numele tuturor celor care te apreciaza pentru stilul clasic si caracterul inocent.

  3. Sărut mâna!Mama mea,Viorica Roşu(fostă Marinescu) este o foarte bună prietenă a doamnei Magdalena Săvescu.I-ar plăcea să vadă Tarantella de Czerny cu d-na Silvia Voinea,dar ar dori să afle,prin mine,când ar fi posibil acest lucru.Îmi pare rău că nu mai ai pag. de fbk.Felicitări pentru emisiune!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.