Din arhiva TVR

      Arhiva Televiziunii Române este… o cutie cu amintiri. De aceea, vă invităm s-o deschideţi alături de Irninis Miricioiu în fiecare sambata de la ora 16.00 pentru a revedea actorii preferaţi, a asculta muzica de altădată, pentru a râde cu lacrimi sau a plânge în hohote…

Din arhiva TVR

       Fie că eşti tânăr şi trăieşti din plin vremurile actuale, fie că eşti de-o vârstă cu Televiziunea Română, şi ai prins vremurile de altădată, noi îţi propunem să oprim timpul în loc şi să ne lăsăm purtaţi de valurile amintirii… la o cană de ceai aromat, la un taifas cu invitaţii noştri, pentru a descoperi împreună comorile din sutele de casete video pe care Televiziunea Română le păstrează de zeci de ani.

      Aproape o oră de muzică, dans, teatru, poezie, dar şi emisiuni care au făcut “cariera” de-a lungul timpului… pe toate veţi avea ocazia să le revedeţi, structurate pe teme, în emisiunea Din arhiva TVR!

      Şi nu în ultimul rând, fiecare ediţie vă aduce în faţa dumneavoastră, în direct, invitaţi de onoare, (actori, muzicieni, interpreţi, regizori, realizatori, mari oameni de cultură) care, ani la rând s-au straduit ca dumneavoastră, publicul telespectator, să evadaţi din timpul cotidian, să trăiţi din plin, prin intermediul micului ecran, magia televiziunii…

     “Amintirea este creaţie continuă” scria Oscar Wilde…   în televiziune, amintirea înseamnă, de cele mai multe ori, imagine şi sunet, lumină şi culoare.

     Din 27 decembrie pe TVR 3, timpul trece… înapoi!

     În fiecare sâmbătă cauţi amintirile… Din arhiva TVR – o emisiune care poate opri timpul!

      Vă invităm în fiecare sâmbătă de la ora 16.oo să rememoraţi alături de noi momentele de aur DIN ARHIVA TELEVIZIUNII ROMÂNE pentru a trăi din plin emoţia creaţiei.

Advertisements
 1. March 8, 2013 at 2:03 pm

  Numele meu este Emil CRIN , sunt un galatean cam de varsta institutiei dumneavoastra si , vreau sa stiti ca va iubesc/respect pe toti voi , cei care reprezentati aceasta cetate a spiritualitatii romanesti , simbol al unicitatii acestor plaiuri deosebite . Am crescut impreuna cu Televiziunea Romana , m-am educat cu ajutorul ei (si nu ma refer la propaganda comunista -pe care n-am suportat-o nicicand- ci la toate acele emisiuni -incepand cu Teleenciclopedia si incheind cu Albumul Duminical- care informau , formatau si eliberau sufletul si mintea cea de pe urma a romanului de rand) , am ras si am plans impreuna cu marii (nostri si de pretutindeni) actori , am aflat lucruri inedite de la d.nele Catinca Ralea , Anca Dumitrescu , Anca Fusariu , de la d.nii Alexandru Stark , Victor Teodoru , Florin Bratescu , m-am informat si relaxat privindu-i pe d.nii Tudor Vornicu , Liviu Tudor Samuila , Iosif Sava , Dan Desliu , Cristian Topescu si multi altii – care , pe rand sau deodata m-au facut fericit , mandru , trist sau visator … Conjunctural , datorita fenomenului “cultural” numit Cantarea Romaniei am aparut si eu pe sticla , elev fiind la Liceul de Arta din Galati , in calitate -insa- de membru al unei formatii de muzica folk , intr-una din editiile anilor 1975/1976 – nu mai retzin exact . Formatia se numea GLIA , era compusa din patru membri si anume : Iordache Costel (chitara/voce) , Balan Sandel (tatal Andreei Balan , chitara/voce) , Crin Emil (eu , flaut) si Florin Gheorghita (vioara) . Regizorul acelei editii Cantarea Romaniei realizata la Galati -cred ca- era d.l Sergiu Ionescu . Mi-ati face o mare bucurie , mai bine spus copiilor mei , daca ati cauta/gasi in arhivele TVR acea emisiune , sau doar fragmentul in care apaream alaturi de colegii mei de la acea vreme , grupul Glia . V-as fi foarte recunoscator daca ulterior mi-ati (si) trimite materialul prin mail , sau cum va este mai usor , poate postandu-l pe site_ul dumneavoastra . In speranta ca rugamintea mea nu va genereaza un prea mare disconfort , va multumesc anticipat , dorindu-va multa sanatate si mult succes in ceea ce intreprindeti . Cu deosebita stima ,

 2. Romanul Trist
  January 26, 2015 at 1:13 pm

  Stimata Realizatoare a Emisiunii,

  Am urmarit cu placere Episodul …recent….de Romante …la care a participat si Alexandru Arsinel !
  In final ati prezentat o Ramanta cantata de Ioana Radu
  Consider insa ca o vace si mai potrivita pt Romante a avut sora ei….Mia Braia (avem un disc inregistrat in mijlocul anilor ’60 mult dupa cei cca. 15 ani de interdictie pentru Ea)
  Nu stiu daca gasiti in arhiva… imagini cu Mia Braia cantand (cred ca a plecat dupa anul 1957 …cu primele transmisiuni TVR)…..dar….
  Poate PUTETI restitui publicului melosul special al cantecului…ACESTEI MARI DOAMNE a Romantei !

  Cu deosebita consideratie,

  Romanul Trist

 1. May 10, 2012 at 8:56 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: