Podcast, Vorbe cu personalitate

Al doilea sezon de “Vorbe cu personalitate”. Invitat: Bernard Minier


Iată că “Vorbe cu personalitate” a ajuns, de astăzi, la al doilea sezon. Un sezon cu foarte mulţi invitaţi din străinătate, din diverse zone cultrale şi artistice, unii dintre ei veniţi pentru prima dată în România. Dar şi un sezon “Remember” pentru oamenii care au lăsat ceva în urma lor şi de care ar trebui să ne aducem aminte mai des.

Pentru prima ediţie care se va difuza astăzi de la 17.00 la Radio Seven pe 103.4, dar şi pe www.radio-seven.ro, am ales unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de romane poliţiste ale genului  “crime” din Franţa, Bernard Minier. Mulţi dintre pasionaţii genului îl cunosc cu siguranţă, în special datorită seriei de romane care i-au apărut la editura Trei.

Din luna iunie, autorul francez, se bucură de o noutate absolută și o adevărată onoare adusă carierei sale de scriitor: includerea în topul Sunday Times al celor mai bune 100 de romane polițiste din ultimii 74 de ani, prin cartea sa de debut, „Glacé”, cu care a devenit cunoscut aproape imediat, la vârsta de 50 de ani. Astfel, numele său stă alături de mari autori ai genului ca Agatha Christie, Georges Simenon, Umberto Eco, Graham Greene, John Grisham sau Stieg Larsson.

 Romanul său “Îngheţat ”, primul volum din seria Martin Servaz, a fost urmat de alte șase cărți, iar patru dintre acestea, „Le Cercle”, „N’éteins pas la lumière”, „Nuit”  și „Sœurs” îl au ca personaj principal pe polițistulul care dă numele seriei.  Autorul lor, domnul Bernard Minier, este supranumit de publicația Le Parisien „Stephen King” al Franței și de revista Gala „un maestru al fricii”.

Acesta a fost prezent pentru prima dată în România pentru lansarea primului roman din serie, “Îngheţat ”, prilej cu care am avut privilegiul să realizez acest interviu cu domnia sa. Un interviu despre scris şi scriitură, despre frici şi despre înfruntarea acestora, despre reţelele sociale şi ameninţările lor. Dar şi despre exerciţiul scrisului ca formă de viaţă, despre democraţie şi lumea în care trăim.

Fotografie preluata de pe contul de Instagram al lui Bernard Minier

Vă invit aşadar să îl descoperiţi pe Bernard Minier şi să îi descoperiţi scrierile, chiar dacă nu sunteţi pasionaţi ai genului. Cu siguranţă, nu veţi irosi timpul degeaba.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteți găsi cartea aici.

Ps. Şi dacă dintr-un motiv sau altul ați ratat emisiunea…

ASCULTĂ PODCASTUL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.