Being a mom, De weekend

Muzeul interactiv “Mame care ne inspiră” sau o propunere irezistibilă de weekend pentru cei mici


De câte ori nu v-aţi dorit, măcar pentru câteva clipe, să aveţi abilitatea de a crea ceva cu mâinile voastre? Şi aici nu mă refer la scrierea vreunui raport urgent sau a vreunei tocăniţe. Căci acelea fac parte din cotidian şi nu mai reprezintă demult oportunitatea de a accesa propria creativitate. Ci de a coase vreo hăinuţă pentru cei mici, de a realiza o floare de hârtie sau a învăţa că lâna se poate împâsli şi în urma tehnicii pot prinde viaţă o mulţime de minunăţii. Poate că uneori este greu de găsit timpul necesar unor astfel de activităţi atunci când rutina zilnică ajunge să nu mai lase liberă nicio secundă.

Photo by Sharon McCutcheon from Pexels

Însă ce-ar fi dacă am oferi această oportunitate micuţilor noştri? Oportunitatea de a învăţa prin joacă să creeze ceva cu mânuţele lor în cadrul primului muzeu interactiv de activităţi organizat de Asociaţia Work At Home Moms sub titulatura “Mame care ne inspiră”. Maratonul atelierelor va avea loc pe 29 şi 30 iunie în Bucureşti, fiind găzduit de centrul educaţional şi cultural Ludotech. Iniţiativa se adresează tuturor copiilor cu vârste între 3 şi 12 ani şi are drept scop dezvoltarea gândirii prin implicarea abilităţilor native, încurajarea dexterităţii, agilităţii şi pasiunii pentru meşteguşuri şi arte frumoase, stimularea creativităţii şi noilor abilităţi. Însă nu doar lor li se adresează o astfel de iniţiativă. Ci şi tuturor părinţilor care acceptă provocarea de a lucra cot la cot cu cei mici pentru a intra în contact cu meşteşuguri şi tehnici de lucru, cu meserii uitate sau mai puţin cunoscute sau cu oameni frumoşi ce împărtăşesc din tainele pasiunii lor. Şi în primul rând, pentru a trece bariera constrângerilor de tot felul, pentru a se relaxa şi pentru a petrece timp de calitate alături de piticii lor.

Astfel, cei mici vor avea ocazia să intre în contact cu o mulţime de meserii, materiale de lucru, participând totodată la demonstraţii menite să le arate cum din mâinile lor se pot ţese o mulţime de poveşti. Şi la propriu, şi la figurat, dacă aruncăm un ochi pe programul activităţilor propuse:

  • Împâslit alături de Alexandra Ghiţă
  • Ţesut la război alături de Cristina Ştefania Radu
  • Realizarea florilor din hârtie alături de Ina Noileanu
  • Modelaj lut, lucru cu vârtelniţa, tors lână alături de Loredana Joiţa Roşu
  • Făurirea cărţilor alături de Cristina Antonică
  • Realizarea obiectelor vestimentare alături de Dana Florentina Ungureanu
  • Tainele ceramicii alături de Narcisa Rusen
  • Manufactură obiecte din lut polimeric alături de Oana Ciobănescu

Ne dorim să schimbăm pozitiv felul în care cei mici se îndreaptă spre activități specifice privind viața lor socială și profesională. Totodată, oferim sprijin părinților participanți cu copii în cadrul atelierelor de lucru, cât și trainerilor, la rândul lor părinți care aleg să-și crească copiii într-un mod sănătos, rămânând cu ei pentru o perioadă lungă de timp și implicându-i în activități creative, culturale, meșteșugărești și de artizanat: împâslit, țesut la război, tors, lucrul cu vârtelnița, confecționare flori din hârtie, ceramică, făurire cărți, realizare obiecte vestimentare, manufactură obiecte din lut polimeric” a declarat Elena Gorun, fondatoare a Asociaţiei Work at Home Moms.

Pe lângă Bucureşti, iniţiativa se va desfăşura  în luna iulie la Constanţa şi în septembrie la Cluj, detaliile fiecărui eveniment în parte fiind anunţate ulterior. Muzeul interactiv de activităţi “Mame care ne inspiră”  este suţinut prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, mediu, social şi cultural, iar valoarea totală a programului este de 500.000 de euro.

Aşadar, dacă nu aveţi prea multe planuri în weekend şi căldura nu prea vă îndeamnă să ieşiţi prin parc, puteţi opta pentru o vizită la Ludotech. Atelierele se desfăşoară între orele 10.30-17.30, iar participarea este gratuită. Mai multe detalii despre eveniment găsiţi aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.