Pe note, Vorbe cu personalitate

Concert Proconsul “20 de ani de balade pentru tine” şi Bodo invitat la “Vorbe cu personalitate”


Săptămâna aceasta a fost concertul aniversar Proconsul “20 de ani de balade pentru tine”. Un eveniment la care am participat cu inima deschisă tocmai pentru că multe dintre melodiile lor se află în playlisturile mele. Şi aici este de-ajuns să vă reamintesc “Cerul”, “Un om mai bun”, “Ce dacă mă doare?”, “Mi-ai luat inima” sau “De la ruşi”.

Cine îşi mai aminteşte “De la ruşi” mâna sus? Nu mai ştiu exact în ce an a fost lansată piesa, însă ţin minte că eram în liceu şi o ascultam la un casetofon Panasonic care a supravieţuit, ca prin minune, până astăzi. Şi recunosc că m-am bucurat din tot sufletul să o ascult în concert aducându-mi cumva aminte de una dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii mele.

Concert Proconsul - 20 de ani de balade pentru tine
De aici se simtea energia…

Însă pe lângă ea, nu au lipsit şi “Mi-ai luat inima”, “Zbor” sau “Pentru tine”, balade pline de sensibilitate în care este celebrată dragostea în toată splendoarea ei. Şi dacă la toate acestea mă aşteptam cumva încă de acasă, am fost profund emoţionată şi surprinsă de un remember al câtorva artişti prematur plecaţi dintre noi, Mălina Olinescu, Laura Stoica, George Pătrănoiu şi alţi câţiva. Am descoperit şi piese Proconsul pe care nu le ştiam şi pe care le voi include de acum în playlist, printre ele aflându-se şi o colaborare a trupei cu Francisca şi cu Uddi, ”Arunci cu umbră”, dar şi “Visele care nu dorm”, cea mai recentă piesa a trupei. Vi le recomand. Şi nu în ultimul rând, au urcat pe scenă toţi muzicienii care au făcut de-a lungul timpului parte din trupă şi totuşi viaţa i-a îndreptat spre alte orizonturi profesionale. Rezultatul a fost o explozie de bucurie împărtăşită cu publicul care a cântat, a dansat, s-a bucurat şi nu a contenit cu aplauzele pentru toţi cei care timp de 20 de ani le-au oferit câte un strop din sufletul lor.

Deşi recunosc că nu ştiam mare lucru despre Proconsul, am aflat povestea trupei direct de la sursă. Mai precis, de la Bogdan Marin aka Bodo, unul dintre membrii fondatori alături de Dragoş Dincă şi Robert Anghelescu. Cu el am povestit în cadrul emisiunii “Vorbe cu personalitate” pe care o puteţi asculta astăzi de la ora 17.00 la Radio Seven pe 103.4FM sau pe www.radio-seven.ro.

Am povestit despre cariera sa care include încă 15 ani înainte de apariţia Proconsul, despre pasiunea pentru muzică, pasiune ce a reprezentat încă dintotdeauna raţiunea sa de a trăi, despre experienţa acumulată pe vasele de croazieră şi perioada de dinainte de 1989, dar şi despre zorii muzicii româneşti de după Revoluţie, primele hituri şi evoluţia fulminantă a piesei “Cerul”-  respinsă iniţial de radiouri, dar reuşind cucerească Trofeul “Cerbul de Aur”. O viaţă închinată muzicii, o viaţă tumultoasă, după cum singur mărturiseşte, dar în care a reuşit să îşi găsească pacea şi echilibrul. Care este secretul lui? Rămâneţi pe recepţie şi veţi afla singuri răspunsul.

Până atunci însă vă invit să vă delectaţi cu o mostră surprinzătoare din ceea ce înseamnă Proconsul. Noi ne-am bucurat la concert de acest final menit să ridice până şi cel mai obosit spectator de pe scaun. Şi am plecat cu gândul că la următor concert vom fi nelipsiţi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.