Intalniri esentiale, Vorbe cu personalitate

Florian Colceag la Vorbe cu personalitate. Astăzi de la ora 17.00 la Radio Seven


Educaţia ar trebui să îi înveţe pe oameni cum să se comporte, cum să înţeleagă informaţia, cum s-o proceseze, ce să înţeleagă din concluziile acelei informaţii. Doar că în prezent n-o face”.

prof. Florian colceag

A doua mea întâlnire cu profesorul Florian Colceag a fost una încărcată de răspunsuri pe care le căutam inconştient, mai ales de când am o fetiţă şi mă preocupă tot mai mult tot ce ţine de educaţie pentru a putea înţelege ce este mai potrivit pentru ea. Mai ales de când înţeleg tot mai mult cât de bolnav este sistemul nostru educaţional şi cât de inadaptaţi la ceea ce trăim astăzi sunt cei care îl parcurg. Prima a fost acum mulţi ani, în cadrul emisiunii pe care o moderam atunci la TVR. Doar că atunci, nu avut acelaşi impact pentru simplul fapt că nu ştiam ce înseamnă să porţi responsabilitatea unui suflet care depinde, în întregime, de tine.

Ce este educaţia şi cum se realizează în sistemul actual, unde este prăpastia pe care o generează sistemul de învăţământ şi modul în care tinerii se raportează la viaţă, ce se întâmplă cu lumea virtuală şi cum reuşim noi să ne adaptăm ei, cum reuşesc să se integreze copiii speciali într-o societate care îi respinge, ce putem face noi, parinţii, pentru a reuşi să le oferim un viitor într-o lume aflată în schimbare – toate acestea au fost teme de discuţie cu “antrenorul de genii”, un om care s-a dedicat în întregime copiilor şi caută neîncetat soluţii pentru valorificarea potenţialului fiecărui individ. Dacă v-am făcut curioşi, puteţi asculta înregistrarea emisiunii “Vorbe cu personalitate”, astăzi de la ora 17.00 la Radio Seven pe 103.4 FM sau pe www.radio-seven.ro.

Ca un sfat personal: cu siguranţă, ascultând interviul profesorului Colceag, foarte multe frământări părinteşti îşi vor găsi răspunsul. Şi doar copiii voştri vor fi cei care vor avea de câştigat.

Sursa foto : Kogaion Gifted Academy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.